OHS maastohiihdon TOISEKSI paras seura kaudella 2008-2009.

Suomen Hiihtoliiton Seuraluokittelun (2009) tulokset julkistettiin ja lajien parhaat seurat palkittiin Suomen Hiihtoliiton liittovaltuuston kevätkokouksessa Jyväskylässä lauantaina (9.5.).

Maastohiihdossa valioseuran statuksen saa vuosittain 20 seuraa. Luokittelussa huomioidaan seurojen toiminta kaikilta osa-alueiltaan: Nuorisotoiminta, huippu-urheilu ja harrastehiihto. Pääpaino luokittelussa on kuitenkin nuorisotoiminnalla, jonka osuus pisteytyksessä on 50 %. Luokittelussa oli mukana tänä vuonna yhteensä 489 seuraa.

Oulun Hiihtoseura nousi kaudella 2007 maastohiihtojen valioseurojen ”kärkijoukkoon” sijoittumalla neljännelle sijalle ja vakiinnutti kaudella 2008 paikkansa parhaiden seurojen joukossa sijoittumalla jälleen neljänneksi. Päättynyt kausi (2008-2009) sujui vielä tätäkin paremmin: OHS NOUSI MAAMME TOISEKSI PARHAAKSI MAASTOHIIHTOSEURAKSI.

Viimeisten vuosien aikana OHS on noussut tasaisen varmasti kohti maamme maastohiihtoseurojen kärkeä. Kaudella 2004 olimme luokittelussa sijalla 35, kaudella 2005 sijalla 23, kaudella 2006 OHS oli jo valioseurojen joukossa yhdeksännellä sijalla.

Kauden 2009 paras maastohiihtoseura oli selvällä erolla Ounasvaaran Hiihtoseura, toinen Oulun Hiihtoseura ja kolmas Kuusamon Erä-Veikot. Muut maastohiihdon valioseurat olivat: 4. Seinäjoen Hiihtoseura, 5. Valkeakosken Haka, 6. Huhtasuon Hiihto 2000, 7. Vantaan Hiihtoseura, 8. Hollolan Urheilijat -46, 9. Alatornion Pirkat, 10. Mikkelin Hiihtäjät, 11. Imatran Urheilijat, 12. IF Minken, 13. Espoon Hiihtoseura, 14. Teuvan Rivakka, 15. Pakilan Veto, 16. Lahden Hiihtoseura, 17. Noormarkun Nopsa, 18. Ylöjärven Ryhti, 19. Joensuun Kataja, 20 Keuruun Kisailijat.

OHS saavutti luokittelun kakkossijansa lisäksi toisenkin palkintosijan sijoittumalla kolmen eniten toimintaansa parantaneen seuran joukkoon. Ounasvaaran Hiihtoseura ”puhdisti pöydän”, kun se palkittiin myös maastohiihdossa eniten toimintaansa parantaneena valio-/I-luokan seurana ja se oli lisäksi seuraluokittelun perusteella maastohiihdon paras nuorisohiihtoseura.

Onnittelut kaikille hiihtäjillemme, ohjaajille, valmentajille, huoltajille ja seuratyössämme mukana olleille aktiiveille! Hieno menestys seurojen välisessä pistekilpailussa antaa hyvän pohjan uudelle toimintakaudelle sekä luo motivaatiota tulevien kausien työlle ja uskoa seuramme menestykselle jatkossakin.

Seuraluokittelun 2009 pistetaulukko tästä