Kulukorvausperusteet Maastohiihtojaosto

KAUSI 2018-2019

Lisenssit ja Skipassit

Kauden alussa hiihtäjä maksaa itse lisenssimaksunsa ja huolehtii, että lisenssi on voimassa osallistuessaan ensimmäiseen kilpailuun. Yleisen sarjan ja M/N20-sarjoissa hiihtävien on myös huolehdittava FIS-lisenssien maksuista, mikäli aikovat kilpailla FIS-kisoissa. HUOM! Myös SM-kisat ovat FIS-kisoja.

Lisenssi- ja kilpailukausi alkaa 1.5.2018 ja päättyy 31.4.2019.

Kilpailulisenssi on pakollinen kansalliseen ja sitä ylempään kilpailutoimintaan osallistuville yli 12-vuotiaille (v. 2006 ja aikaisemmin syntyneet).

Skipassi on jokaisen hiihtolajin harrastajan edullinen vakuutuksen sisältävä lisenssituote sekä 12-vuotiaille ja nuoremmille (v. 2007 ja myöhemmin syntyneet) myös kilpailulisenssi kansalliseen kilpailutoimintaan.

Vakuutus on kilpailutoiminnassa pakollinen. Mikäli kilpailija ei lunasta vakuutusta lisenssin yhteydessä, hänellä tulee olla itse järjestetty vähintään lisenssivakuutusta vastaava vakuutusturva, joka on voimassa kilpailu- ja harjoittelutoiminnassa sekä niihin liittyvillä välittömillä matkoilla koti- ja ulkomailla. Liittoon ei tarvitse toimittaa oman vakuutuksen vakuutustodistusta.

Kilpailujen osallistumismaksut

OHS maksaa jäsentensä osallistumismaksut kotimaan kansallisiin kilpailuihin ja arvokisoihin. Osallistumismaksut suoritetaan kuhunkin kilpailuun keskitetysti seuran toimesta. Ilmoittautumiset kansallisiin-, SM-, ja vastaaviin kilpailuihin tehdään seuran sivujen kautta seuran ilmoittautumis-järjestelmää käyttäen.

Mikäli hiihtäjä ilmoittautuu jälki-ilmoittautuneena, seura ei osallistu ilmoittautumiseen eikä kustannuksiin. Mikäli urheilija ilman pätevää syytä (sairastuminen tai vastaava) jättää osallistumatta kilpailuihin, joihin hän on ilmoittautunut, peritään turhaan maksettu ilmoittautumismaksu urheilijalta.

Piirikunnallisin kisoihin ilmoittautumisista tulee urheilijoiden huolehtia itsenäisesti suoraan kisajärjestäjälle sekä suorittaa itse piirikunnallisten kilpailuiden osanottomaksut.

Mikäli hiihtäjä ei osallistu kilpailuun johon on ilmoittautunut, niin osallistumismaksu peritään takaisin hiihtäjältä. Sairastapauksissa peritään 50% mikäli sairastumisesta on ilmoitettu etukäteen seuran ilmoittajalle.

Arvokisojen matka- ja majoituskorvaukset

OHS maksaa km-korvaukset oman auton käytöstä hiihtäjien matkustaessa arvokisoihin. Kilometrikorvaus on 0,12 €. Jos samalla autolla matkustaa kaksi hiihtäjää korvaus on 0,15 € ja kolme tai useampi 0,18 €. Leirimatkoja ei seura korvaa. Alle 100 km:n yhdensuuntaisista arvokilpailumatkoista ei suoriteta maksua.

Arvokisoja ovat seuraavat kisat

• aikuisten- ja nuortensarjojen SM-kisat
  • HS-loppukilpailut
  • veteraanien SM-kisat
  • kotimaan MC-kisat

Mikäli arvokilpailumatkat edellyttävät majoitusta, seura maksaa majoituskorvausta samoin perustein kuin kilometrikorvaustakin. Majoituksesta seura korvaa 35 €/vrk/hlö, loppuosa jää urheilijan osuudeksi. Majoituskorvaus maksetaan ainoastaan kilpailupäivää edeltävän yön majoituksesta, pitemmät majoittumiset jäävät urheilijan kustannettavaksi. Majoituskorvaus maksetaan samoin perustein myös urheilijan huoltajalle (max. 1 huoltaja/urheilija). Huom. Seura korvaa majoituksen ainoastaan seuran varaamiin majoituksiin. Veteraanien SM-kisoihin ei seura järjestä majoitusta, joten ainoastaan km-korvaukset maksetaan kulukorvausta vastaan.

Majoituksien varaukset hoidetaan pääsääntöisesti jaoston toimesta. Veteraanien SM kisoihin seura ei järjestä majoitusta. Jaoston vetäjä ja jaoston majoitusvastaava tiedottavat yhteismajoitusten varauksista seuran nettisivulla. Kilpailumatkoilta korvataan pääsääntöisesti vain kilpailupäivää edeltävän yön majoitus. Majoitusvaraukset on varmistettava seuran majoitusvastaavalle viimeistään 3 viikkoa ennen tapahtumaa. Tietyissä tapauksissa varmistusaika voi olla tätäkin pitempi, näistä tiedotetaan erikseen. Käyttämättä jääneistä majoitusvarauksista seuralle aiheutuvista kustannuksista vastaa urheilija

Suomen cup viestien edustusjoukkueen (= OHS:n ykkösjoukkue) edustajille korvataan majoituksesta 35€ /hlö/1 vrk.  Mikäli henkilökohtaisilla matkoilla sijoittuu Suomen cupin pisteille, niin urheilijalle korvataan majoituksesta 35€ /hlö/1 vrk.

Leirit

MH-jaosto korvaa kilpahiihtäjien leirityskustannuksia seuraavasti:

HS Tehotiimi

• Hiihtoliitto ry:n valmennusryhmät (Habita-ryhmät) 40 % leirikustannuksista.
  • SHL:n järjestämistä valtakunnallisista HS leirityksistä seura korvaa 30% leirikorvauksista sekä yläkoululeirityksestä 80€/leiri/hlö.
  • OHS Tehotiimin leirit 40 % leirikustannuksista (Nuorten Tehotiimi)
  • OHS:n HS-leirit 40 % leirikustannuksista.

Tehotiimi (=edustusurheilijat)

• Muihin valmennusryhmiin (aikuisten ja nuorten maajoukkueet, nuorten ja aikuisten haastajaryhmät, liiton urheiluakatemia ryhmään) kuuluville korvataan urheilijasopimuksen mukaisesti.
  • OHS Tehotiimin leirit 40 % leirikustannuksista (Nuorten Tehotiimi) ja Huippu-ryhmälle urheilijasopimuksen mukaan.
  • Maastohiihdon Akatemiaryhmän leireistä korvataan urheilijasopimuksen mukaan.

Valmennusapurahat

MH jaoston jakamat, edellisen kauden menestykseen perustuvat valmennusapurahat maksetaan kausittain seuraavasti hiihtokauden loputtua:

Urheilijan ilmoittamalle VM:n nimeämän säätiön yhteydessä olevaan valtakunnalliseen valmennusrahastoon tai urheilijarahastoon tai Urheilijan toimittamaa verokorttia vastaan suoraan urheilijan pankkitilille. Ilman verokorttia ennakonpidätys on 60%.