Mini- ja hopeasompa

MINI- JA HOPEASOMPA sekä Lasten Hiihtokoulu

Lasten hiihtokoulu, Mini- ja Hopeasompatoiminta on tarkoitettu 7 – 16-vuotiaille hiihtoa harrastaville juniorille. Ryhmät on jaettu eri ikäluokkien mukaan sekä erikseen tavoitteen ja taitotason mukaan. Viikkoharjoitukset ovat yhteiset nuorten tehotiimin (16 -23 vuotiaat) kanssa keskiviikkoisin, joten kaikille löytyy oman tasoista harjoitteluseuraa.

Toiminta koostuu viikkoharjoituksista sekä leireistä, joista osa on seuran järjestämiä ja osa Pohjoispohjanmaan piirin leirejä. Viikkoharjoituksia on 2-3 kertaa viikossa läpi vuoden, paitsi heinäkuussa jolloin harjoittelu on omatoimista. Vanhemmissa ryhmissä harjoittelu on joko laji- tai lajinomaistaharjoittelua kun taas pienemmillä erilaiset leikit ja pelit ovat lajiharjoittelun lisänä. Kesällä ja syksyllä harjoitusmuotoina ovat: rullahiihto, sauvarinne, suojuoksu sekä pyöräily ja saliharjoittelu (pelit ja lihasvoima). Talvella harjoittelu on lähes kokonaan hiihtoa, mutta teema vaihtelee tekniikkaradoista happoharjoituksiin. Uutena ryhmänä tälle vuodelle suunniteltu ympärivuotinen lasten hiihtokoulu starttaa kesäkuussa ja on tarkoitettu 7-10 vuotiaille perheen pienimmille hiihtäjille. Tässä ryhmässä harrastetaan erilaisia pelejä ja leikkejä suksien kanssa ja ilman. Talviharjoituksissa keskitytään pelien ja temppujen kautta tasapainon ja suksitekniikan kehittämiseen.

Mini- ja Hopeasompa leirejä on sekä sula – että lumileirejä ja niiden teema ja osallistumisoikeus ilmoitetaan aina erikseen. Viikkoharjoituksista sekä leireistä ilmoittelu ja ilmoittautumiset tapahtuu Nimenhuuto-sivustolla.

Kilpailut ovat osa toimintaa, vaikka eivät pakollisia. Harjoituksissa opetellaan myös oikeanlaista valmistautumista, itse kisataktiikkaa sekä palautumista kisarutistuksesta. Päätavoite Hopeasompa ryhmässä on HS aluekisat sekä HS finaalit ja KLL kilpailut. Minisomparyhmässä Piirinmestaruuskilpailut. Myös oikeanlaisen ravitsemustietouden jakaminen kuuluu osana HS toimintaan ja kuuluu sekä nuorille urheilijoille että heidän huoltajilleen.

Lisätietoa harjoitusohjelmista, urheilijoista löytyy http://ohs-hopeasompa.nimenhuuto.com/

Pelisäännöt Mini- ja Hopeasompaan

Puhnro: +358405641606

Mervi Ryytty
Puhnro: +358400581976

Otathan rohkeasti yhteyttä halutessasi osallistua mukaan toimintaan!

Hopeasompatoimintaa tukemassa:

Wetterirakennusteho