Kilpailukutsu

KILPAILUKUTSU AH SM 25.-27.3.2022

Tervetuloa Ouluun!

Oulun Hiihtoseura perustettiin vuonna 1902. Seura viettää 120. juhlavuottaan samalla tavalla kuin on toimittu koko olemassaolon ajan –  kilpaillen ja kilpailuja järjestäen. Kauden aikana seura on järjestänyt ampumahiihdon kansalliset kilpailut, OHS 120 vuotta -juhlahiihdot sekä Tervahiihdon välillä Muhos – Sankivaara – Hiukkavaara – Ritaharju. Kauden huipennuksena on 25.-27.3.2022 järjestettävä yleisten ja nuorten sarjojen ampumahiihdon SM -kilpailut.

Ote teoksesta Oulun Hiihdot – Oulun Hiihdosta Tervahiihtoon 1889-1988 (julkaistu 1989);

Moneen otteeseen vireillä ollut hanke hiihtoseuran perustamiseksi huolehtimaan Oulun hiihtokilpailujen toimeenpanemisesta toteutui 7.1.1902, jolloin pidettiin Oulun Hiihtoseuran perustava kokous. Pari päivää aiemmin oli sanomalehti Kalevassa kokouksia -palstalla kutsu saapua tähän ”lykättyyn hiihtourheilun harrastajain kokoukseen” Oulun Suomalaiseen Lyseoon. Kokouskutsussa oli maininta tarkoituksesta muiden käsiteltävien asioiden ohella pitää Oulun Hiihtoseuran perustava kokous.

Kokous oli ”lykätty” ilmeisesti edelliseltä toukokuulta saakka, sillä toukokuun 8. päivänä oli Kaiku* ilmoittanut, että ”Hiihtoseura on päätetty perustaa tänne Ouluun sunnuntai-iltana, jolloin hiihtourheilun harrastajia oli koossa. (Kaiku* oli vuosina 1877-1949 Oulussa ilmestynyt sanomalehti.)